U trendu

Par koraka i sijaće kao nova: Najbolji način da očistite šporet sa ravnom pločom

Elegantni dizajn staklo-keramičke ploče izgleda kao da ga je lakše očistiti od tradicionalnih ploča. Ipak, to nije baš uvek slučaj pa vam zato u nastavku donosimo najbolje savete kako ćete je najlakše očistiti od nereda koji neretko ostaje posle kuvanja.

1. Koristite komercijalne proizvode

Komercijalni proizvodi za staklo-keramičke ploče najlakše je ugrabiti i koristiti. Mekani proizvod za ribanje, neabrazivni sunđer i specijalni pljosnati metalni čistači pomoći će vam da očistite ploču s lakoćom. Jednostavno poprskajte veliku količinu sredstva za čišćenje ploče šporeta i očistite sunđerom, a zatim obrišite krpom od mikrofibera.

2. Napravite sopstveno sredstvo za čišćenje

Nije uvek nužno kupovati sredstva za čišćenje. Možete ih i sami napraviti od samo tri sastojka: deterdžent za posuđe, sode bikarbone i vodonik-peroksida. Jednostavno sipajte par kapljica deterdženta direktno na površinu ploče. Pospite kašičicu soda bikarbone, a zatim dodajte malo vodonik-peroksida. Uzmite sunđer i nežno protrljajte i obrišite mrlju.

3. Koristite četku

Čvrsta četka za ribanje daje vam dodatnu snagu za uklanjanje i najtvrdokornijih mrlja. Drška vam daje polugu bez pritiska na ruke i zglobove. Takođe, četke za ribanje dobro deluju s komercijalnim i domaćim sredstvima za čišćenje stakla.

4. I vruć peškir obavlja dobar posao

Ova tehnika čišćenja ne može biti lakša. Pospite sodu bikarbonu celom površinom ploče za kuvanje. Preko sode stavite vruć peškir ili kuhinjsku krpu. Pričekajte 15 minuta, a zatim papirnatim ubrusom očistite površinu. Isperite i obrišite.

5. Očistite male mrlje s lakoćom

Ne čistite ceo šporet sodom bikarbonom ako je samo mali deo ploče prljav. Stara četkica za zube i pasta lako uklanjaju male mrlje. Ako nemate pastu za zube s granulama, umočite četkicu u sodu bikarbonu.

6. Procedite limunov sok

Kiselina u limunovom soku pomaže da se ukloni prljavština. Veliku količinu sode bikarbone pospite po površini stakla, a zatim iscedite limunov sok po vrhu. Ostavite da odstoji 10 minuta pre nego što površinu nežno istrljate sunđerom, piše Cooktop Cove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar