Paukovi ne podnose jednu stvar: Samo stavite ovo u nekoliko delova kuće i više ih nećete videti

Ako se plašite paukova i ne biste voleli da ga nađete u kadi, svom krevetu ili da ga vrebate u mračnom uglu, čekajući da skoči na vas, otkrivamo kako možete da ih se rešite.

Ulje od peperminta

Ulje od peperminta funckioniše kao sredstvo za odbijanje pauka – apsolutno ga mrze i izbegavaće ga po svaku cenu.

Uzmite bocu sa sprejom, u nju stavite nekoliko kapi ulja i nanesite ga na sva mesta preko kojih bi pauk mogao da uđe u vaš dom.

Zatvorite procepe između prozora i zida

Paukovima neće biti tako lako da se uvuku u vašu dnevnu sobu ako popravite bilo kakve pukotine i praznine kroz koje bi mogli da pronađu put.

Stavite citruse po celoj kući

Paukovi jednostavno ne mogu da podnesu mirise citrusa pa će vam limun, pomorandža ili, recimo, grejpfrut pomoći. Stavite u nekoliko delova kuće komadiće citrusa i menjajte ih svakih nekoliko dana, jer miris vremenom ispari.

Oko kuće poslažite kestene ili orahe

Starije žene tvrde da paukovi jednostavno mrze miris kestena i neće ući u kuću, oko koje su poslagani. Ako živite u stanu, rasporedite ih po prostoriji. Postoje i verovanja da isti efekat imaju i orasi. Nema pouzdanih dokaza za ovo, ali narodna praksa često se pokaže uspešnom. Dakle, vredi pokušati.

Držite svoj dom čistim

Paukovi vole da se kriju u tamnim i zapuštenim mestima, a ostaci hrane privlače insekte pa tako i paukove. Češćim usisavanjem i brisanjem prašine, osim što ćete ukloniti ono što privlači insekte koje paukovi rado jedu, uništićete im i mreže. Osim toga, usisaćete i njihova jajašca pa će ih biti manje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.