U trendu

Pazite: Od ovih stvari kvari se veš mašina!

Ako ne želite da vam se veš-mašina brzo pokvari, trebalo bi da pazite šta u nju ubacujete. Ne možemo da zamislimo život bez nje, a kad se pokvari, njena popravka može mnogo da košta…

Zato, ako želite da sačuvate i vreme i novac, ove stvari nikako nemojte ubacivati u veš-mašinu.

1. Kovanice
Svima se bar jednom desilo da kovanice završe u veš-mašini. Međutim, baš one mogu da naprave veliku štetu, prenosi Reader’s Digest.

„Ako tokom pranja kovanice prođu filter, mogu da završe u odvodnoj pumpi i unište krilca u odvodu. Takođe, mogu da zapnu u odvodnoj cevi i blokiraju izbacivanje vode iz veš-mašine, a u retkim slučajevima mogu da oštete i staklo na vratima bubnja“, objasnio je Džejms Piters.

2. Ključevi
Ključevi nikako ne bi smeli da završe u mašini za pranje veša, zato dobro proverite sve džepove pre nego što farmerke ubacite u mašinu. Razlog za to je što ključevi mogu da ogrebu unutrašnost mašine, oštete bubanj i stakleni deo vrata.

3. Grudnjak sa žicama
Ono što može da ošteti vašu veš-mašinu jeste i grudnjak sa žicama. Osim što žica iz brushaltera može da vam ošteti drugu odeću, može da uništi i gumu veš-mašine.

4. Dlake kućnih ljubimaca
Dlaka vašeg ljubimca može da našteti vašoj veš-mašini jer može da se zalepi za bubanj ili, što je još gore, da zapuši odvod.

5. Otirač
Otirači za cipele nikako ne bi smeli da završe u veš-mašini. Izbegavajte njihovo pranje u mašini i radije ih operite ručno, jer guma od ovih otirača može da ošteti pumpu i odvod mašine.

6. Patike
Patike nikada nemojte da perete u veš-mašini. I to ne samo zbog mašine, već i zbog njih samih. Čak i kada ih perete na 40 stepeni one se smanje.

7. Vodootporna odeća
Pranje vodootporne odeće nikako nije dobro, jer vodootporni materijal može da zadržava vodu u sebi i da se naduje tokom pranja.

Ako se ta voda odjednom isprazni, stvara se neuravnoteženo stanje u bubnju koje može da rezultira kvarom veš-mašine, piše Klix.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.