U trendu

Perete li i vi gaćice pogrešno? Doktorka otkrila pravi način koji otklanja sve bakterije

Čini se da mnogi ljudi oblače prljav donji veš iako su uvereni da je opran i čist, tako tvrdi dr. Lisa Ackerley. Kaže da je pranje klasičnim načinom u veš mašini često pogrešno, ukoliko temperatura pranja nije dovoljno visoka.

Preniske temperature ne unište sve bakterije na gaćicama te one zapravo nakon pranja nisu posve čiste, a ponovno ih stavljamo na najintimniji deo tela. Osim toga, ona smatra da donji veš koji se pere na nižim temperaturama nikako ne bi trebalo prati sa drugim stvarima.

– Svako pranje gaća na temperaturi nižoj od 60 stepeni neće ubiti bakterije. Nikako ne perite donji veš sa kuhinjskim krpama i peškirima na nižoj temperaturi, jer takve krpe ne želite blizu svoje kuhinje – pojasnila je.

Ukoliko iz nekog razloga veš ne možete prati na višim temperaturama, dr. Ackerly predlaže dodavanje antibakterijskih sredstava namenjenih pranju veša koja uništavaju do 99 posto bakterija.

Kako ukloniti mrlje od menstrualne krvi sa gaćica?
Dešava se da deterdžent ne pomaže, posebno kod sasušenih mrlja krvi od menstruacije na gaćicama, ali pomoći će vam vodonik peroksid. Prvi korak u postupku uklanjanja mrlja je pranje veša u hladnoj vodi, da izađe sva krv koja može, a potom se na uprljane delove nanosi tečni vodonik peroksid.

Nakon toga se gaćice operu uobičajeno u mašini ili na ruke, savetuje britanska blogerka Rosie, a otkrila ih je na svojem blogu ‘Brush By Four Nine’. Pojasnila je da ova hemikalija podstiče oksidaciju enzima u krvi i tako rastvara mrlje. Vredi probati, prenosi Mirror..

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.