U trendu

Peškiri će dugo, dugo ostati mekani i mirisni – samo 1 stvar treba da uradite

Biće kao novi

Ako ste uložili mnogo novca u skupe, mekane peškire, bićete strašno frustrirani ako postanu grubi nakon samo nekoliko pranja. Da vam se to ne bi dogodilo, stručnjak za dizajn enterijera Rejčel Koen nudi četiri saveta koji će vam pomoći da održite svoje peškire mekim i mirisnim dugo vremena.

Za početak, ona savetuje da ih operete u hladnoj vodi. Niske temperature sprečavaju skupljanje na šavovima, pomažu u očuvanju originalne boje i bolje deluju na određenim mrljama.

Oslobodite se omekšivača. Hemikalije u omekšivaču mogu oštetiti vlakna, uzrokujući da se peškiri sve više i više deformišu nakon svakog pranja.

„Umesto omekšivača, stavite tenisku lopticu u mašinu za sušenje veša da budu pahuljastije“, savetuje Rejčel.

Pazite na količinu deterdženta koji koristite za pranje peškira. Ako stavite previše deterdženta, peškiri će se teško oprati i postaće kruti. Pratite tačna uputstva na pakovanju kako biste znali koja količina deterdženta se koristi za koju količinu veša.

Takođe, veoma je važno napomenuti da ne treba sušiti peškire. Oni koji su veoma upijajući se brže suše, pa ih sušite u sušari što je pre moguće. Takođe možete da ih iznesete napolje pre nego što se potpuno osuše i osušite na vazduhu. Nemojte čak ni da koristite čaršave za sušenje jer oni vremenom smanjuju upijanje peškira, piše 24 sata.

Mokri peškiri su takođe veoma plodno tlo za razne bakterije i što ih duže ne perete, broj bakterija se samo povećava. Da biste uklonili ustajali miris sa peškira, stavite pola šolje praška za pecivo u mašinu za pranje veša da biste ih osvežili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)