U trendu

Peškiri su vam grubi kao šmirgla? Dodajte 1 sastojak u veš mašinu i biće mekani i mirišljavi kao u hotelu

Jedna žena koja na društvenim mrežama često objavljuje isprobane savete za čišćenje i održavanje higijene u domu, otkriva gde grešimo kada peremo peškire i kako da im vratimo mekoću.

– Ako su vam peškiri grubi i kruti posle pranja, to je zbog nagomilanih proizvoda na vlaknima peškira. Oni prirodno imaju veliku moć apsorpcije, pa prilikom pranja ne budu dobro isprani, a to se dešava ako je veš mašina prepuna ili ste stavili previše deterdženta. On će se zadržati na vlaknima peškira, zbog čega više neće dobro upijati i biće grubi na dodir – rekla je ona.

– Ubacite peškire u mašinu bez deterdženta. Dakle, ubacite ih normalno u bubanj, a umesto deterdženta sipajte dve šolje sirćeta. Sirće je prirodni čistač, tako da će skinuti sve proizvode sa vlakana peškira. Takođe, eliminisaće mirise, a dobro je i za mašinu“, kaže ona, dodajući da peškire sirćetom ne perete na temperaturi višoj od 60 stepeni jer voda treba da bude mlaka, ne vrela – dodala je Lora.

Ako i posle toga budu opet grubi, potrebno im je još jedno takvo pranje, i dodaje da pre nego što stavimo da se peškiri suše obavezno ih protresemo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar