U trendu

Pet stvari koje nikada ne bi trebalo da čistite sapunom za sudove

Sapun za posuđe nije namenjen za čišćenje svih površina, a njegovo korišćenje na bilo kojem od ovih predmeta može imati strašne posledice.

1. Koža

Sapun za pranje sudova uklanja prirodne emolijense u koži i veoma lako može doći do pucanja vaše dobre kožne jakne i cipela, tašni, nameštaja, kao i sedišta u automobilu.

2. Podovi od tvrdog drveta

Drveni podovi u vašem domu treba da budu izdržljivi, ali zbog nepravilnog čišćenja mogu da budu izgrebani i prljavi. Da biste ih očistili na pravi način, počnite usisavanjem da biste uklonili prašinu, a zatim ih obrišite sredstvom za čišćenje napravljenim posebno za drvene podove.

3. Svila

Svila je zasnovana na proteinima, stoga je veoma važno izbegavati upotrebu oštrih ili jakih deterdženata prilikom čišćenja, a sapun za suđe se definitivno računa kao jak deterdžent!

4. Automobili

Sapun za posuđe može lako ukloniti zaštitni premaz sa boje i ostaviti je podložnom bledenju i oksidaciji. Da biste izbegli da završna obrada vašeg automobila izgleda loše, koristite isključivo sredstva za čišćenje automobila.

5. Mašina za pranje sudova ili veš mašina

Bez obzira da li pokušavate da očistite prljavštinu iz mašine za pranje sudova ili vam je ponestalo deterdženta, BestLife savetuje da ne posegnete za sapunom za sudove. Formule su potpuno različite, a količina pene koju stvara sapun može da ošteti mašinu (ili da dovede do velikog nereda za čišćenje!)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar