U trendu

Počinje grejna sezona, da li ste već očistili radijatore: Ovo je najlakši način

Zbog prognozirane spoljašnje temperature vazduha, čija će srednja dnevna vrednost biti ispod 12 stepeni Celzijusa, svi toplotni izvori JKP „Beogradske elektrane“ danas su prešli u režim proizvodnje i isporuke toplotne energije potrošačima. Sistem je startovao u šest sati, a pošto je potrebno da se sistem podigne prve efekte današnjeg rada pogona „Beogradskih elektrana“ građani mogu očekivati u popodnevnim i večernjim satima.

A čišćenje grejnih tela pre početka sezone vrlo je važno kako bi njihova funkcija bila maksimalno iskorišćena, aali malo ko to radi.

Iako se možda čini da su čisti, na radijatorima ima nakupljene prašine i treba ih očistiti barem jednom godišnje, a sada je idealno vreme za to. Najpre usisivačem pokupite svu prašinu. Može vam pomoći i fen za kosu koji će prašinu gurnuti prema podu, a onda je jednostavno pokupite usisivačem ili metlom.

Za brisanje površine radijatora potrebna vam je krpica natopljena u limunov sok. Nakon prvog brisanja, na red dolazi i drugo i to krpicom nakvašenom vodom. Ako pak imate problem s tamnim mrljama koje se nalaze iznad radijatora, one se mogu očistiti suvom krpom na kojoj je soda bikarbona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.