U trendu

Pomaže sigurno: Stručnjaci se kunu da je ovo najbolji trik za čišćenje buđi s glave tuša

Ne iznenađuje da su glave tuševa vrlo osetljive na plesan jer su stalno izložene vlazi. Uobičajeno je da počnu da se pojavljuju crne, zelene ili sive mrlje, naročito na rupama gde voda izlazi.

Srećom, obožavaoci gurua za čišćenje, gospođe Hinch, čije je pravo ime Sofi Hinčlif, podelili su trik koji se može koristiti za uklanjanje nakupina plesni. Gospođa Hinch postala je slavna nakon što je na internetu objavila savete i preporuke za čišćenje, a sada ima vojsku obožavalaca koji na internetu dele svoje trikove i trikove.

Plesan na glavi tuša

Jedna žena je na Fejsbuku tražila savet o tome kako očistiti glavu tuša pa je napisala: „Moja je pocrnela u rupicama gde izlazi voda. Pokušala sam s izbeljivačem, ali nije išlo.“

Objava je prikupila skoro 100 komentara, a mnogi su ljudi podelili isti trik kako da se reši prljavštine. Mnogi su se složili da je najbolji trik potopiti glavu tuša preko noći u rastvoru sode bikarbone i alkoholnog sirćeta.

Jedna je osoba predložila: „Napunite kesicu za zamrzivač sodom bikarbonom i sirćetom, stavite glavu tuša i zavežite je na dva sata, trebalo bi da ispadne dobro.“

Druga žena je rekla isto, dodajući: „Istuširajte se, stavite u kesicu za hranu rastvor sode bikarbone i alkoholnog sirćeta i ostavite preko noći. Ako je potrebno, upotrebite staru četkicu za zube. Radi svaki put.“, prenosi Net.hr.

Ako nemate sodu bikarbonu, jedna iskusna žena je predložila da umesto nje upotrijebite limunov sok. Rekla je: „Skinite glavu tuša, očistite rupice čačkalicom, a zatim stavite glavu u veliku kesu za zamrzivač s mešavinom sirćeta i limunovog soka. Ostavite pola sata, a zatim isperite i istrljajte“, piše Mirror.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.