U trendu

Pomešajte ova 2 jeftina sastojka iz kuhinje i sipajte ih u teglu: Krasula će rasti i cvetati kao nikad pre

Krasula ili stablo novca je biljka koja se u Feng Shuiju smatra magnetom za obilje. Ova vrsta sukulenata ima okrugle mesnate listove koji podsećaju na novčiće, pa otuda i naziv stablo novca.

Krasula nije komplikovana za negu, zahteva pravovremeno zalivanje (što je izuzetno retko tokom zimskih meseci) i povoljno osvetljenje. Prema verovanju, što više raste, više novca privlačite. Malo ljudi zna da ova biljka može da cveta, a njeni cvetovi su simbol lepote i obilja.

Da bi vaše stablo novca bilo zdravo, bujalo i puno cveća, pokušajte da ga hranite prirodnim sastojcima. Potrebni su joj kalcijum i fosfor koji pozitivno utiču na razvoj korena, ali i na formiranje novih izdanaka. Takođe, azot podstiče zelenilo biljke, ali sa njim morate biti oprezni, jer u velikim količinama može štetno da utiče na krasulu, prenosi Lovesensa.

Jedan od najboljih izbora za organsku ishranu su jaja sa ljuskom, koja su izuzetno bogata kalcijumom. Ljuske jaja sameljite u mlinu za kafu, pa pomešajte 1 kašiku tog praha sa šećerom i 1 kašikom zemlje. Sve dobro izmešajte, sipajte u posudu i zalijte biljku. Za dodatni efekat možete samleti koru banane, što je takođe odličan način da sačuvate cvet.

Uz ishranu, najvažniji sastojak za razvoj biljaka je ljubav. Cveće oseća vašu energiju, a ako ga negujete sa puno ljubavi i naklonosti, moguće je da će neprestano rasti i razvijati se.

Ono što je dobro znati je da je krasula ili stablo novca, ova prelepa južnoafrička biljka sa zelenim, mesnatim listovima, sočna i vrlo je laka za održavanje i najbolje je postaviti blizu prozora. Zalivanje biljke treba da bude retko i oskudno, 1-2 puta mesečno. Učestalost zavisi od stanja tla u saksiji. Nakon zalivanja, obavezno potpuno uklonite višak vlage iz posude.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar