U trendu

Pomešajte ova 2 sastojka i namažite prljave fuge: Posle 10 minuta biće kao nove

Čišćenje fugi na pločicama je veoma naporan i dugotrajan, mnogi bi rekli i mukotrpan posao.

Na uskim delovima između pločica skupljaju se masnoća, prašina, kamenac, u kupatilu buđ, naslage šampona, sapuna i drugih proizvoda, te čitave prostorije deluju neuredno.

Iako se na tržištu mogu pronaći namenska sredstva za čišćenje pločica i fuga, koja se sa manje ili više uspeha nose sa ovim nečistoćama, sve češći izbor u mnogim domaćinstvima su prirodna rešenja.

I fuge ćete moći da očistite pomoću jednog takvog sredstva, odnosno od kombinacije sastojaka koje već imate kod kuće: alkoholnog sirćeta i sode bikarbone. Kako biste neutralisali jak miris sirćeta, možete dodati i eterično ulje po izboru.

U bocu sa raspršivačem sipajte alkoholno sirće i vodu u razmeri 1:1, sipajte kašičicu-dve sode bikarbone i na 50 mililitara mešavine sipajte 20 kapi eteričnog ulja po izboru. Sve dobro izmućkajte, obilno poprskajte fuge i pustite da tečnost deluje desetak minuta, piše Telegraf.rs.

Fuge potom oribajte četkicom. Nečistoće će spadati i odmah ćete primetiti promenu. Pločice isperite vodom na kraju čišćenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar