U trendu

Pomešala je 2 sastojka i napravila sjajno sredstvo za čišćenje cele kuće

Volimo da pronalazimo pametna rešenja, posebno u kuhinji. Mogućnost da dobijete najbolji rezultat za svoj novac i iskoristite resurse u punom kapacitetu pomažemo životnoj sredini i bankovnom računu koliko god možemo.

Kao i mnogi drugi, mi uvek tražimo najbolji i najjeftiniji način da očistimo kuću, a korisno je i sami napraviti nešto od nule. Takođe smo sve svesni svih hemikalija koje remete naš endokrini sistem i mogu izazvati razne bolesti. Sama činjenica da oštri mirisi popularnih proizvoda kod mnogih izazivaju migrenu je znak da nas telo upozorava da dvaput razmislimo pre kupovine.

Ovaj trik je toliko jednostavan, nema izgovora da ga ne probate – sve što vam je potrebno su citrusi po izboru, alkoholno sirće i velika tegla, piše britanski Express.

Potrebno je:

1-2 limuna ili narandže (ili oboje)

1 flaša destilovanog alkoholnog sirćeta

1 velika tegla

Priprema:

Prvo dodajte oko šolju alkoholnog sirćeta i šolju vode u teglu. Pazite da teglu ne napunite do kraja tečnošću, inače će se preliti dok dodajete limun – preporučujemo da je napunite oko ¾ pune.

Stavite teglu na sigurno mesto, ali na vidiku, tako da je ne zaboravite.

Takođe, slobodno dodajte ostatke limuna koje inače koristite za kuvanje u teglu. Posle limuna, možete se opredeliti i za pomorandže ili napraviti mešavinu i jednog i drugog, samo je bitno da stanu u teglu.

Zatim ostavite da odstoji u marinadi dve do tri nedelje. Neki ljudi vole da dodaju i veću količinu sode bikarbone u svoju mešavinu.

Ovo ne samo da smanjuje miris sirćeta, već i pomaže u apsorpciji limunske kiseline, koja se može pohvaliti antibakterijskim i antiseptičkim svojstvima koja mogu ubiti bakterije i ukloniti buđ, pa čak i rđu. Ulja u limunovoj kori takođe mogu pomoći u uklanjanju masnoće i mrlja sa predmeta za domaćinstvo i učiniti ih sjajnim, od radnih ploča do srebrnog pribora.

Slično, pomorandže sadrže prirodno ulje zvano limonen izvučeno iz kore koje može ukloniti masnoću i učiniti površine čistim i sjajnim. Sirće je takođe prirodno dezinfekciono sredstvo koje može pomoći u uklanjanju mirisa sa radnih ploča.

Možda će vas činjenica da odlično miriše motivisati da radite svoj posao. Ali, najbolje od svega, ova alternativa je jeftina i prirodna, prenosi Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.