U trendu

Pomoću ova dva sastojka možete ukloniti mrlje od vode sa stola

Od čaša ostavljenih na drvenom stolu mogu ostati oni dosadni krugovi i iako njihovo uklanjanje predstavlja mali izazov, nije kraj sveta.

Zapravo postoji nekoliko različitih trikova koji su korisni u ovoj situaciji, a ne uključuju odlazak u salon nameštaja i kupovinu nečeg novog.

Za prvu metodu potrebna su vam samo dva sastojka: so i maslinovo ulje, prenosi Housedigest.

Ova dva sastojka funkcionišu zajedno jer so procesom osmoze izvlači vlagu na površinu, koju zatim možete obrisati krpom. Ova je taktika posebno korisna za one bele mrlje od vode. Maslinovo ulje s druge strane, obnavlja drvo i na kraju mu daje lepi sjaj.

Kako ukloniti mrlje od vode sa solju i maslinovim uljem

Za početak napravite gustu pastu koristeći jednaku razmeru soli i maslinovog ulja. Uzmite krpu od mikrovlakana i nežnim, kružnim pokretima nanesite pastu na mrlje. Nakon što ste je dobro utrljali u celo područje, ostavite ga na mrljama nekoliko minuta. Nakon toga uzmite čistu, vlažnu krpu da obrišete pastu i ostavite da se potpuno osuši.

Ova ista metoda deluje i s pastom napravljenom od soli i nekoliko kapi vode. Takođe, možete koristiti maslinovo ulje i sirće  u jednakim razmerama. Upotrebite suvi sunđer da nanesete tu smesu duž belih vodenih mrlja. Zatim uzmite čistu, suvu krpu i obrišite ostatke. Ovo deluje na sličan način tako što dovodi vlagu na površinu i obnavlja ulje u drvetu.

Alternativne metode

Mrlje od vode sa stola takođe možete ukloniti pomoću pegle. Ta metoda funkcioniše, ali najbolje deluje kada je drvo još vlažno. Nećete koristiti paru, zato ne treba dodavati vodu u peglu. Pokrijte mrlju suvom i čistom krpom i pređite preko nje peglom i to samo par sekundi. Proverite da li je nestala, a ako nije, ponavljajte postupak dok ne nestane.

Ako to ne uspe, možete koristiti fen za kosu kako biste postigli slične rezultate. Ovo je možda najlakši način od svih. Jednostavno ga uključite na lagano duvanje i polako kružnim pokretima pređite preko mrlje, prenosi N1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar