U trendu

Pomoću ovog sredstva možete očistiti celu kuću: Napravite ga sami od tri jeftina sastojka

Proleće je pravo vreme za veliko spremanje, a kad se late ovog posla, mnoge domaćice posežu za različitim sredstvima za čišćenje – od onih za pranje prozora, preko sredstava namenjenih za mebl, podove, zavese…

Ukoliko ste ljubitelj domaćih proizvoda, napravite sami sredstvo za uklanjanje prljavštine i osvežavanje doma, i sve to za malo para.

Sastojci:

  • 2 šolje tople vode (ne ključale)
  •  1 kašika tečnosti za pranje posuđa
  •  ½ šolje sirćeta
  •  10 kapi ulja eukaliptusa

Sipajte vruću vodu u bočicu sa raspršivačem (zapremine 1 litar), pa dodajte tečnost za pranje sudova i sirće. Vratite poklopac i promućkajte. Otvorite poklopac i dodajte esencijalno ulje (možete koristiti bilo koje, ulje eukaliptusa miriše sveže i sjajno je za uklanjanje lepljivih naslaga).

Ako možete da nabavite staklenu bočicu sa raspršivačem, to je još bolje, jer staklo duže čuva esencijalna ulja. Ovo sredstvo možete koristiti za čišćenje bilo čega u domu – od pločica, preko toaleta i tuš kabine, do podova. Čuvajte bocu domaćeg sredstva za čišćenje na tamnom mestu.

Ako, pak, želite ekološko i prirodno rešenje za čišćenje, sačuvajte korice limuna ili narandže.

Evo jednog od recepata za domaće univerzalno sredstvo za čišćenje:

  • Korice od 4-5 limuna, narandži ili limete
  • 2 šolje sirćeta
  • Staklena tegla

Ubacite kore u teglu do vrha. Sipajte sirće da pokrije sve kore. Zatvorite teglu i ostavite da smesa odstoji 2-3 nedelje. Posle toga uklonite poklopac i sipajte 1 šolju tečnosti u bočicu sa raspršivačem, pa dolijte toplu vodu. Dobićete predivno mirisno i prirodno sredstvo za čišćenje koje fantastično miriše i kojim možete da tretirate sve površine u domu – čak i prozore i ogledala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar