U trendu

Poprskajte uglove, vrata i prozore svog doma ovom mešavinom i zaboravite na paukove

Pauci često ulaze u domove da traže sklonište ili insekte da se njima hrane. To su male životinje kojih ima na hiljade vrsta rasprostranjenih širom sveta. Međutim, održavanje kuće čistom često nije dovoljno da spreči paukove da se usele. Postoji nekoliko prirodnih metoda da ih zadržite podalje od životnih prostora koje vam donose Granny Tricks.

Šta privlači pauke u kuću?

Pauke privlače drugi insekti u domovima i biljkama jer im pružaju utočište. Veoma guste biljne vrste kao što je bršljan pružaju pogodno mesto za skrivanje pauka za život i lov. Takođe, pauci vole toplinu i sklonište gde mogu da žive u miru. Pauci vole da uđu u male pukotine. Da biste sprečili da uđu u kuću, trebalo bi da zatvorite sve rupe i pribegnete prirodnim sredstvima protiv pauka.

Oslobodite se kućnih paukova prirodnim putem

Ove male životinje, korisne za ekosistem, moraju se izneti napolje i ne smeju se ubijati. Prvi i najlakši način da izbegnete paukove kod kuće je da uklonite sve paukove mreže kada se pojave. Da biste odbili paukove za nekoliko evra, jednostavno koristite ulje od peperminta. Napravite mešavinu ulja od peperminta i vode i poprskajte uglove između vrata, plafona, prozora i prozorskih daska.

Još jedan efikasan način da držite pauke dalje od svog doma je upotreba kurkume. To je začin koji karakteriše veoma jak miris koji odbija insekte. Kurkuma se može staviti u saksije za cveće i na mesta gde je treba držati podalje. Postavljanje nekih aromatičnih biljaka u kuću, blizu prozorskih pragova i prozora, poput majčine dušice, nane ili limunske trave, odbija insekte poput pauka.

Vinsko sirće je takođe dobar način za odbijanje pauka i drugih insekata. Samo poprskajte malo sirćeta pomešanog sa vodom na vrata i prozore da ih držite podalje. Konačno, za iskorenjivanje pauka i paučine mogu se koristiti kesteni koji se postavljaju blizu vrata i prozora i čiji miris pauci očigledno ne vole, prenosi Jutarnji.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.