U trendu

Posle ova dva sastojka mašina za pranje veša radiće kao nova, a već ih imate kod kuće

Soda bikarbona može da deluje kao prirodni omekšivač za rublje, a sirće je odlično sredstvo za uklanjanje neprijatnih mirisa iz odeće. Ako ova dva sastojka dodate u mašinu za pranje rublja, pojačaćete efikasnost deterdženata koje koristite za pranje.

Kombinacijom ova dva sastojaka meša se kiselina i soda bikarbona, što stvara karbonatnu kiselinu koja se odmah deli na vodu i ugljen dioksid, što stvara mehuriće i hemijsku reakciju prilikom tog procesa idealnu za skidanje nataloženog viška, piše Espreso.

Mašina će vam raditi kao nova

I mašinu za pranje veša bi trebalo redovno čistiti, barem jednom nedeljno. Izvadite fioku s pregradama za prašak i omekšivač i potopite je u rastvor sode i sirćeta. Ostavite da stoji neko vreme, a onda starom četkicom za zube očistite ostatke nečistoća. U dozator potom sipajte oko 20 grama sode bikarbone, a u deo za omekšivač sipajte dva decilitra alkoholnog sirćeta. Napravite smesu od još 20 grama sode bikarbone i dva decilitra sirćeta i tu smesu sipajte direktno u prazan bubanj.

Stavite mašinu na 90 stepeni i pustite je da odradi svoj posao. Alkoholno sirće će odraditi sav posao dezinfekcije jer on prodire i u crevo i odvod odakle će ukloniti nagomilani kamenac. Ovaj postupak ponavljajte svaka tri meseca i mašina će vam godinama raditi kao prvog dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar