U trendu

Pospite ovu mešavinu po zemlji i korov više nećete videti

Mnogi baštovani ne znaju kako da izađu na kraj s njim pa iskušavaju razna kupovna sredstva ili pribegavaju često vrlo napornim ručnim čupanjem i sečenjem

Svaka kuća voli da ima sređenu baštu, lepo cveće i lepe biljke. U tome može da poremeti samo jedan protivnik, naravno korov.

U uređenju okućnice korov je najčešći problem koji svojim upornim izbijanjem neumorno zadaje posla i narušava čitav izgled brižno uređenog prostora.

Mnogi vrtlari ne znaju kako izaći na kraj s njim pa iskušavaju razna kupovna sredstva ili pribegavaju često vrlo napornim ručnim čupanjem i sečenjem.

Ipak, stručnjaci otkrivaju najjednostavniji ujedno i najefikasniji način bez korišćenja hemije. Reč je o zalivanju korova vrućom vodom pomešanom sa solju.

“Prokuvajte vodu i dodajte u nju malo soli, garantovano će uništiti i najtvrdokorniji korov! So će uništiti biljku, a vruća voda pomaže u tome da ona dođe duboko do korena gde će izazvati dehidrataciju“, tvrde eksperti, a prenosi Tportal.

Ipak, pripazite da ovu formulu ne iskušavate na područjima na kojima planirate da sadite bilo šta drugo jer će ona zemlju učiniti neplodnom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar