U trendu

Pospite sirće oko prozora čim krene toplije vreme: Rešićete se velikog problema

Sirće je veoma efikasna namirnica u rešavanju najezde insekata

Ništa lepše od buđenja ujutru i otvaranja prozora dok svež prolećni vazduh ulazi u sobu, ali ono što može da nam smeta jesu dosadni insekti.

Čini nam se da i jedno i drugo uvek uspeju da se kroz najmanji otvor provuku i uđu u naš stan.

Na svu sreću postoji efikasan način da insekte zadržimo dalje od našeg doma, a da to ne uključuje prskanje otrovnih pesticida.

Pomešajte u odnosu 50-50 vodu i alkoholno sirće i poprskajte ga po oknu od prozora. Uradite to i sa unutrašnje i sa spoljašnje strane ako ste u prilici.

Ukoliko nemate flašu sirćeta u kući nabavite je jer ćete sirće moći da koristite na 101 način u čišćenju i održavanju kuće. Sirće drži podalje od vas i paukove zato što sadrži kiselinu koja ih odbija.

Ovo je naročito od koristi onima koji imaju ispred prozora drveće. Predivna priroda je uvek dobrodošla, ali obično se na biljkama nalaze domovi mnogih insekata koji kad tad nađu put u vaš dom. Zato će vam smeša od vode i sirćeta uvek dobro doći.

Ako se plašite neprijatnog mirisa imamo i tu dobre vesti – miris sirćeta brzo ispari do te mere da ga ljudski nos ne registruje, ali zato insekti beže od njega. Ovo sredstvo je mnogo prirodnije i bezbednije i za vas i za vaše ukućane, ali i za kućne ljubimce. Zaboravite na pesticide i napravite mnogo jeftinije sredstvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.