U trendu

Postanite FlyLady i vaš dom će zablistati!

Čišćenje doma često zna biti zamoran posao i često ga mnogi izbegavaju. Ali, postoji tehnika kojpm ćete vreme čišćenja svesti na petnaest minuta dnevno.

Kako prenosi zenskimagazin.rs, reč je o tehnici FlyLady, koja je promenila živote mnogih ljudi širom sveta.

Ova metoda nije nova, ali je postala popularna poslednjih godina. Naime, FlyLady metodu je još 1999. godine osmislila Amerikanka Marla Sili. Ono što ovu metodu čini posebnom jeste činjenica da vam je potrebno samo 15 minuta dnevno.

Podelite svoj dom na pet različitih zona za efikasno čišćenje. Prvu nedelju u mesecu posvetite prvoj zoni, odvojite 15 minuta dnevno da sredite svo nagomilano smeće po kući. Zatim idite u drugu zonu – kuhinju i takođe joj posvetite celu nedelju. Treća zona je kupatilo. Zona četiri je vaša spavaća soba i konačno, peta zona je dnevna soba. Važno je ne zaboraviti da svakoj zoni posvećujete ne više od 15 minuta dnevno.

Takođe, neke poslove možete obavljati i usput. Naime, dok obavljate jutarnju higijenu, možete istovremeno i očistiti lavabo, to će trajati ne više od 15 minuta, a osećaj da ste uradili nešto korisno motivisaće vas da sutra napravite sledeći korak i očistite novi prostor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar