U trendu

Postavite samo ovu biljku u svoj dom i recite zbogom otrovima iz vazduha, nestaće kao rukom

Zeleni ljiljan, poznat i kao „pauk biljka“, nije samo savršen izbor za početnike u svetu biljaka – on takođe predstavlja odlično rešenje protiv vlage u prostoriji. Kondezacija oko prozora često dovodi do buđi, ali ova biljka efikasno apsorbuje višak vlage u vazduhu, posebno tokom zime.

Da biste postigli maksimalne rezultate, stavite biljku u prostorije gde je kondezacija najizraženija, poput kupatila, kuhinje ili spavaće sobe.

Poreklom iz Južne Afrike, ova biljka je izuzetno prilagodljiva i otporna, što je čini jednom od najlakših za održavanje među sobnim biljkama. Njeni padajući i izduženi zeleni ili zeleno-beli listovi posebno su dekorativni kada se postave u viseće korpe ili na visoke police.

Listovi mogu narasti i do 60 centimetara u dužinu, a biljka se razmnožava kroz duge grane na kojima rastu male biljčice koje lako možete presaditi.

Ova biljka uspeva gotovo svuda, čak i u kupatilu – samo je važno da dobije malo dnevne svetlosti, izbegavajući direktno sunčevo svetlo. Zalivajte je jednom nedeljno umerenom količinom vode.

Osim što je lako održavati, „pauk biljka“ poboljšava kvalitet vazduha u kući, uklanjajući štetne materije poput formaldehida i drugih zagađivača. Čak je bila deo NASA-ine studije o čistom vazduhu, pokazujući se kao efikasna uklanjanju štetnih supstanci iz vazduha.

Štaviše, „pauk biljka“ je bezbedna i za kućne ljubimce, čineći je poželjnom u svakom domu.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.