U trendu

Posteljina vam nije savršeno bela nakon pranja? Evo gde grešite

Posteljina je veoma bitan deo naših života i zato konstantno nastojimo da bude savršeno čista, bela, nežna…jer, na kraju krajeva, samo tako možemo da spokojno utonemo u san.

Ipak, nekada nam se čini da nije savršeno oprana. Naime, anketa vezana za spavanje koju je sprovela Nacionalna fondacija za san iz Velike Britanije otkrila je da 71 odsto ljudi primećuje da bolje spava na posteljini sa čistim mirisom.

Prema rečima Ejpril Majer, stručnjaka za spavanje, najbolji način da se rešite svih mrtvih ćelija kože, bakterija i grinja je da operete čaršave u vreloj vodi kako biste se rešili svih patogena.

“Mikrobiolozi i dermatolozi preporučuju da perete posteljinu jednom nedeljno. Ako u krevetu spavate sami, ovaj period se može produžiti na jednom u dve nedelje, ali se i dalje preporučuje da operete posteljinu barem jednom u sedam dana,” objasnila je Ejpril. Što se tiče sušenja tek oprane posteljine, ona je rekla:

“Koristite najvišu postavku na vašoj mašini za sušenje ili sušite posteljinu napolju jer sunčevi zraci sadrže antimikrobna svojstva koja uništavaju sve preostale patogene. Uvek pročitajte etiketu za održavanje vaše posteljine pre nego što je ubacite u mašinu za pranje veša, jer osetljivu i šarenu posteljinu neće moći da perete u vreloj vodi. Toplota od sunca i peglanje dezinfikuju materijale, pružajući im i uglađen izgled.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar