U trendu

Posteljinu nikada više nećete peglati: Ubacite ovo u veš mašinu i biće mekša nego ikad

Nedavno otkriće o muškarcima i njihovim navikama menjanja posteljine zgrozilo je sve, a naučnici se slažu da je od velike važnosti za naše zdravlje da posteljinu u kojoj provodimo i do osam sati tokom noći redovno peremo i održavamo čistom. Ali to nije tako jednostavno.

Tamo dospevaju sve vrste zagađivača, kao što su vaša koža, znoj i drugi sekreti, koji su savršeno okruženje za rast bakterija, grinja i drugih mikroba. Zbog toga posteljina može postati opasna za ljude koji pate od alergija, ali mogu i izazvati kašalj, curenje iz nosa ili alergije kod zdravih ljudi. Pranje posteljine svakih nekoliko nedelja će vam sigurno pomoći.

Pre svega, pratimo sva uputstva proizvođača. Ako želimo samo da properemo naš pokrivač, dovoljno je pranje na programu od 40 stepeni Celzijusa. Međutim, ako želite da se otarasite mikroorganizama, povećajte temperaturu pranja na 60 stepeni stepeni. Centrifugu treba ograničiti na maksimalno 1.000 obrtaja.

U ovom trenutku možete isprobati pametan trik koji će vašu posteljinu učiniti mekom i pahuljastom. Ubacite nekoliko teniskih loptica u veš mašinu pre nego što upalite da se vaša posteljina pere. Zahvaljujući ovom triku, posteljina će zadržati svoj oblik.

Nakon pranja, brzo izvadite posteljinu da se ne deformiše. Ako koristite mašinu za sušenje veša – koristite program sa najnižom mogućom temperaturom. Ako je okačite napolju, izbegavajte mesta izložena direktnoj sunčevoj svetlosti, piše Najžena.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar