U trendu

Postoji caka: Ako vam se veš NIKADA ne opere kako treba, evo gde grešite!

Pranje veša u veš mašini izgleda jednostavno, ali većina ljudi nesvesno pravi određene greške zbog kojih se veš dobro ne opere.

Previše trljate fleke

Spremili ste omiljenu majicu da ubacite u mašinu, a onda ste ugledali fleku. Počeli ste da je trljate iz sve snage kako biste je uklonili. Ali, to je velika greška. Ako na taj način tretirate fleke na tkanini, onda ćete oštetiti odeću. Brzo će se istrošiti i neće više biti za nošenje. Stoga, budite nežni prema uflekanoj odeći. Čim vidite mrlju, brzo reagujte, tako ćete je lakše ukloniti. Uvek koristite belu krpu tako da se boje ne mogu preneti. Tapkajte spolja prema iznutra kako biste najbolje skinuli fleku.

Koristite previše deterdženta

Previše deterdženta u veš mašini može da ima kontraefekat, te zadrži prljavštinu izvučenu s odeće i ostane na delovima odeće koje se ne mogu isprati poput kragne, što dovodi do nakupljanja bakterija. Zato, upotrebite samo polovinu deterdženta koji inače koristite, te postepeno povećavajte količinu dok vam odeća ne bude čista.

Ostavljate otvorene rajsferšluse

Metalni rajsferšlusi mogu uništiti osetljivu odeću koju istovremeno perete. Stoga, nikako ih nemojte držati otvorene.

Ostavljate košulje zakopčane

Iako deluje kao dobra ideja, ovaj potez može da istroši dugmiće i rupice za dugmiće i izazove pucanje dugmadi. Odvojite vreme za otkopčavanje pre nego što bacite odeću u veš mašinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar