U trendu

Postoji dobar razlog zašto morate da stavite pastu za zube na kuhinjski nož

Svaki nož će se vremenom otupiti, a da li ste znali da su tupi noževi još opasniji od oštrih?

Da li postoji nešto iritantnije u kuhinji od tupog noža? Ne! Sa ovim odgovorom će se, verujemo, složiti većina muškaraca i žena koji često spremaju obroke, bez obzira da li je reč o obroku za članove porodice ili goste nekog poznatog restorana.

Ako želite da sečete bez napora, morate da održavate svoje noževe, što znači da ih redovno oštrite. Za ovo vam je potrebna kuhinjska brusilica ili oštrica noža, ali ako ih nemate pri ruci, možete koristiti neočekivani higijenski proizvod koji svi imamo u kupatilima! Radi se o pasti za zube.

Pored paste za zube, biće vam potreban papirni ubrus, porcelanska činija ili tanjir sa abrazivnom podlogom, so i alkoholno sirće i četka za sudove.

Nanesite malo paste za zube na obe strane čistog noža, na sečivo, a zatim obrišite papirnim ubrusom. Budite pažljivi! Okrenite porcelansku činiju ili tanjir naopačke, pa na ivicu sipajte kašičicu soli i dodajte kašičicu alkoholnog sirćeta. Mešanje ova dva sastojka će izazvati hemijsku reakciju koja će ubrzati metodu oštrenja. Oštrite oštricu noža duž ivice posude u jednom pravcu pod uglom oštrenja od 20 stepeni. Ponovite postupak na drugoj strani. Na kraju, operite nož. Ovaj metod će, kako se tvrdi, produžiti život vaših noževa, piše Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar