U trendu

Povezana sa sujeverjem i lošom srećom: Izbacite ovu biljku iz doma, ne donosi ništa dobro

Biljke donose živost, svežinu i pozitivnu energiju u naš dom. Međutim, postoje određene biljke koje se smatraju nosiocima negativne energije ili loše sreće. Jedna od takvih biljaka je bršljan (Hedera helix). Iako je poznat po svojoj lepoj zelenoj boji i bujnom rastu, bršljan je često povezan sa sujeverjem i negativnim verovanjima. U nastavku saznajte više o ovom kontroverznom zelenom ukrasu i zašto se preporučuje da ga izbacite iz svog životnog prostora.

Zašto se smatra da donosi lošu sreću

Bršljan, biljka sa gustom zelenom lijanom, često se koristi za ukrašavanje enterijera i eksterijera. Međutim, mnogi veruju da bršljan može doneti lošu sreću i negativnu energiju u dom. Jedno od verovanja je da bršljan privlači nesreću, bolesti i probleme u porodici. Ova verovanja mogu imati korene u starijim kulturama i sujeverju koje se prenosilo s generacije na generaciju.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih se bršljan smatra lošom biljkom u feng šui praksi i drugim verovanjima. Prvo, bršljan ima tendenciju da se „lepi“ za zidove i druge površine, što se tumači kao simbol nepromenjivosti i stagnacije. Ova karakteristika može simbolizovati blokade u napredovanju i sprečiti protok pozitivne energije.

Drugi razlog je da bršljan ima oštre listove, koji mogu biti povezani sa negativnim energijama i izazivati nelagodu. Takođe, bršljan se brzo širi i može zauzeti veliki deo prostora, što se može tumačiti kao gušenje i preplavljivanje doma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar