U trendu

Pozdravite se s mrljama: Dovoljan je ovaj sastojak i vaša ogledala biće blistavo čista

Ogledala u mogu da budu jedna od onih mesta u kući koje je najteže očistiti jer što god koristite da biste se rešili mrlja – ostavlja tragove. Ali stručnjaci za održavanje doma otkrili su najbolji način za uklanjanje tragova nakon čišćenja ogledala, a sjajna stvar kod ovog rešenja je što je neverovatno jeftino, navodi Mirror.

Mnogi od nas su isprobali različite proizvode za čišćenje prozora ili jaka sredstva kako bi se otarasili prljavštine na ogledalu, ali oni često nisu baš efikasni i ostavljaju tragove. Prema ekspertu Invisible Glass-a, trebalo bi da se odreknete kupovnih proizvoda za čišćenje i da se umesto toga odlučite za prirodne proizvode poput alkoholnog sirćeta.

„Korišćenje sredstava za čišćenje stakla bez sapuna, mirisa ili boja daje najbolje rezultate jer aditiv zapravo ostavlja za sobom mrlje. Iako bi sredstvo za čišćenje svetle boje sa mirisom limuna moglo da izgleda lepo i miriše sveže, ono taloži slojeve masti, ulja ili vosak“, rekao je stručnjak.

On je dodao da ovi zagađivači često mogu biti oni koji uzrokuju mrlje na staklu, tako da se možete zaglaviti u začaranom krugu čišćenja ogledala kako biste se oslobodili mrlja uzrokovanih onim čime ih čistite. Ipak, ključno je, objašnjava stručnjak, da se koristi destilovano alkoholno sirće, a ne ono s belim vinom. Zbog većeg sadržaja kiseline, destilovana verzija bi trebalo da rezultira boljim čišćenjem.

Za čišćenje prašnjavih staklenih površina ne mora da razblaži rastvor sirćeta. Na primer, stavite nekoliko kapi na čistu krpu od mikrovlakana i utrljajte na staklo da biste uklonili mrlje. Stručnjaci za čišćenje u Invisible Glassu rekli su: „Neki ljudi preporučuju korištenje krpa ili stare majice, ali ti materijali nisu namenjeni za čišćenje“, prenosi Večernji.

Ako nemate krpu od mikrovlakana i imate dovoljno ostataka od drugih materijala, onda možete pokušati da koristite zgužvane novine, ali krpa od mikrovlakana može biti najefikasnija.

Za tvrdokornije mrlje mesto tretirajte sirćetom umesto da prebrišete celu površinu više puta. Kada to radite, trebalo bi da izbegavate prejako ribanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.