Poželjno ih je imati u kući: 2 biljke za koje se veruje da donose sreću, posebno ženama

Nabavite ove dve biljke i unesite ih u svoj dom

Veruje se da mnoge biljke imaju određenu funkciju kada je u pitanju privlačenje sreće, bogatstva i blagostanja. Jedna od njih je Spatifilum koji se u narodu i zove „ženska sreća“.

Smatra se da ova biljka oseća sve što oseća i njena vlasnica – ako ona cveta i biljka će procvetati. Postoji verovanje da Spatifilum donosi sreću njenoj vlasnici.

Foto: Unsplash/katka-pavlickova

Postoji verovanje  da je upravo ova sobna biljka odgovorna za žensku dobrobit, pa je zato tako i zovu u narodu.

Ako neudatoj devojci poklonite Spatifilum, veruje se da će ona veoma brzo naći ljubav svog života i zasnovati porodicu. Ako je poklonite udatoj dami, u porodicu će, prema verovanju, stići prinova.

Od davnina su žene počele da primećuju da je postojanje ove lepe biljke u kući obavezno povlačilo za sobom dobre promene, pogotovo u ljubavnim odnosima. Devojke su pronalazile svog izabranika, devojke u vezi ubrzo su dobijale ponudu braka, a udate žene su živele u srećnim brakovima.

Druga biljka koju mnogi smatraju važnom za žene je orhideja.

Po starom verovanju orhideje predstavljaju ljubav. Ovaj cvet privlači pozitivne emocije i ljubav, umiruje dušu i produbljuje prijateljstva.

Foto: pexels.com/max-artbovich

Stari Grci su orhideje povezivali sa plodnošću i muževnošću, što ih čini odličnim poklonom za žene koje planiraju da se ostvare u ulozi majke.

Orhideja je ženski cvet blagostanja, pa se preporučuje da je žene, osim u kući, drže i u radnom prostoru, odnosno kancelarijama jer donosi uspeh i napredovanje u karijeri.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.