U trendu

Pozovite pozitivnu energiju u svoj dom: Evo šta obavezno morate da postavite ispred ulaznih vrata

Feng shui je nauka koji je nastao na prostorima stare Kine. Feng znači vazduh, a shui znači voda. Nauka se temelji na verovanju da kroz svaki dom treba da protiče pozitivna energija (chi), kao bistra izvorska voda i sveži planinski vazduh. Feng shui je primenjiv na sve delove vašeg doma. Međutim, najviše pažnje morate posvetiti ulaznim vratima. Ona predstavljaju barijeru između vašeg intimnog života i spoljnog sveta.

Iskoristite sledeće savete da biste u svoj dom uneli pozitivnu energiju, kako prenosi Minimagazin.

Osećaj dobrodošlice

Uredite prilaz kući. Popravite pokvareno svetlo. Nabavite novi otirač. Kupite zvonce koje se oglašava prijatnim zvukom. Ako ništa, svaki dan metlom očistite predulaz. To su neke osnovne stvari koje vaš dom čine prijatnim i pune ga pozitivnom energijom.

Mirisi i boje

Mirisno i šareno cveće donosi lepotu i zdravlje u vaš dom. Vodite računa o njemu i ono će vam, zauzvrat, pružiti energiju zahvaljujući kojoj ćete imati sve što poželite.

Hvatači vetra

Hvatači vetra ili vetrena zvona sprečavaju negativnu energiju da uđe u vaš dom. Postavite ga negde gde postoji strujanje vazduha, nikako direktno iznad ulaznih vrata i nipošto nemojte sedeti ispod njih. Cevčice moraju biti šuplje, jer njihova svrha je da uvlače negativnu energiju koju zatim transformišu u pozitivnu i izbacuju je napolje.

Istaknite adresu

Vodite računa da su adresa i broj kuće uvek vidljivi. Održavajte ih, čistite i menjajte kada dotraju. Na ovaj će način pozitivna energija uvek znati gde vas može naći.

Svakodnevno koristite ulazna vrata

U kuću nikada nemojte ulaziti na sporedna vrata (kroz terasu, podrum ili zadnja vrata). Ako želite da svoj dom ispunite pozitivnom energijom, uvek, ali uvek koristite prednja ulazna vrata. Ako i ne izlazite napolje u toku dana, obavezno otvorite i zatvorite vrata. Na taj način ćete privući zdravlje i bogatstvo u svoj dom.

Ne “navlačite” smeće ispred vrata

Što se više i šire vrata mogu otvoriti, to su vama veće mogućnosti za uspeh. Ne skupljajte nepotrebne stvari i ne gomilajte ih pred ulaznim vratima. Ukoliko su vam vrata “zatrpana” svim i svačim, ne nadajte se da ćete imati novca, snage i energije da idete kroz život. Međutim, ako je sve uredno i na svom mestu, omogućićete protok pozitivne energije i samim tim obezbediti sigurnost, udobnost i sreću u svom domu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar