U trendu

Praktičan trik: Ovako se efikasno možete rešiti kondenzacije na prozorima u stanu ili automobilu (video)

Kada se hladan vazduh napolju susretne s toplim iznutra, stvara se kondenzacija na prozorima – posebno u spavaćim ili dnevnim sobama gde topli dah samo povećava problem.

Kondenzacija se može pretvoriti u buđu koja može izazvati zdravstvene probleme. Srećom, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste sprečili kondenzaciju.

Korisnica TikToka, Fenrah Alesari, podelila je izvrsne savete o tome kako se rešiti kondenzacije. Naime, objasnila je kako su odvlaživači vazduha obično prva stvar u koju uloži netko tko ima problema s vlagom u svom domu.

@fenrahalesari

Damp Home ? My mum taught me this trick! #lifehack #damphome #damp #renovation #newhome #building #mumhack #dehumidifier #water #foryoupage #cheap #bargin #moneysavinghack #moneysavingtips

♬ original sound – Fenrah Alesari

Ali umesto da izdvoji mnogo novca za odvlaživač vazduha, Farah je podelila savet koji je naučila njena majka, a sve što vam treba je so ili pesak za mačke.

Farah savetuje da kuhinjsku so stavite u plastičnu posudu jer ona odlično upija vlagu. Takođe, ako stare čarape ili najlonke napunite peskom za mačke i raširite ih po kući, one bi trebale obaviti isti posao kao i odvlaživač vazduha.

Farah je zatim podelila drugi deo videa i pokazala što se dogodilo nakon toga. Pokazujući kutiju sa solju nakon četiri do pet nedelja, Farah je objasnila: ‘Ovako so obično izgleda nakon što upije vlagu. Vidite da tu ima nešto tečnosti’.

@fenrahalesari

Reply to @shielinghide Part 2 Dehumidifier hack. Im told you can just dry out the cat litter too but I’ve not tried it #lifehack #dehumidifier #damp #renovation #DIY #damphome #moisture #usefultips #part2 #mumhack #newhome #cheap #moneysaving #moneysavingtips #bargin #moneysavinghack #tips

♬ original sound – Fenrah Alesari

Ako so izgleda grudasto i vlažna je, Farah kaže da je definitivno vreme da je uskoro promenite.

– Možete malo protresti kutiju da je ‘oživite’ – dodala je. Nakon nedelju dana, mačji pesak trebate stisnuti s rukama. Ako je pesak zgrudan od vlage, potrebno ga je promeniti.

– Ovo je neverojatno! Menjate li to svakih pet tjedana? – upitala je jedna osoba, na što je Farah odgovorila: ‘Iskreno, samo treba pripaziti na to koliko je područje vlažno. Na nekim mestima ih treba menjati češće nego na nekim drugim’.

– Koristila sam tu čarapu u svom autu. Deluje. Godinama sam to radila u kamp prikolici – stoji u jednom komentaru. ‘So deluje jako dobro’, dodaje treći, prenosi  Mirror.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar