U trendu

Praktični savet: Kako spustiti podignut parket?

Parket se pod različitim atmosferskim uticajima može podići, a to zapravo znači da se drvo nekontrolisano širi. To se posebno dešava pod uticajem velike količine vode ili vlage s obzirom na to da je parket napravljen od materijala koje upija vodu. Kada dođe do toga, uvek je dobro razmisliti kako spustiti podignuti parket pre nego li dođe do renoviranja.

Ako razmišljate o tome kako spustiti podignuti parket, bilo bi dobro da se prvo konsultujete s parketarom s obzirom na to da popravljajući sami, bez znanja, možete napraviti više štete nego li koristi. Ako ne možete doći do parketara, možete pokušati neke od sledećih saveta za vraćanje podignutog parketa:

– Ostavite parket da se osuši. Moguće je da se parket sam spusti, a vi ćete onda samo spojiti letvice parketa.

– Nakon što se parket osuši, pokušajte da malo ishoblovati površinu kako ne bi došlo do ponovnog podizanja.

– Poslednji način jeste da kupite pomagala kojim ćete spustiti podignuti parket, a koja najčešće funkcionišu na bazi skupljanja vlage.

Isto tako, kada stavljate parket bilo bi dobro razmišljati da je moguće da se u budućnosti dogodi nezgoda. To znači da ćete na kraju parketa ostaviti prazan prostor do zida pa, ako do toga dođe, nećete morati da razmišljate kako da spustite podignuti parket jer će on imati mesta za širenje. Na vama će samo biti da uklonite lajsne na kraju parketa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)