U trendu

Pravite katastrofalnu grešku sa peškirima posle kupanja: Evo šta će se dogoditi ako ih ostavite na ovom mestu

Kad se, posle kupanja, temeljno obrišete peškirom, najčešće ga okačite na neki čiviluk u kupatilu i zatim nastavljate sa svojim higijenskim ritualima?

Tako vlažan i pun sitnih čestica odumrlog površinskog sloja kože, peškir prenoći na toplom i ujutru vas dočekuje za novo kupanje? Niste ni svesni koliko se gljivica i bakterija na njemu može razviti za vrlo kratko vreme. Lekari upozoravaju da je maksimalni broj korišćenja jednog peškira tri puta između dva pranja, a u međuvremenu se on mora svaki put temeljno osušiti.

To znači da ga iste večeri ili jutra, posle kupanja i brisanja, morate izneti na terasu ili, u sezoni grejanja, osušiti na radijatoru ako planirate da ga ponovo koristite. Ukoliko imate sušač za peškire u kupatilu, „oslobođeni“ ste ovih briga, samo ga redovno uključujte i lepo raširite ubrus.

Podrazumeva se ćete koristiti različite peškire za ruke, lice i telo, kao i da svaki član porodice mora imati svoj peškir. Savetuje se da se i peškir za lice menja na tri dana, dok je onaj za ruke najbolje promeniti svakog dana.

Ako imate peškire u boji koje ne perete na temperaturi višoj od 60 stepeni, obavezno i prepeglajte vrelom peglom posle pranja.

Žene treba da koriste zaseban peškirić za intimnu regiju, a u slučaju bilo kakve infekcije, treba da ga menjaju posle svake upotrebe i otkuvavaju prilikom pranja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.