U trendu

Pravo čudo za prirodnu prihranu, dodajte 1 sastojak u vodu i gledajte kako biljke bujaju ko lude

Pored redovnog zalivanja i uklanjanje precvetalih latica, neophodno je i prihranjivanje, kao i upotreba preparata koji će štititi biljke od štetočina, a to podrazumeva ne samo vreme, već i dodatni novac pored onog koji ste već investirali u biljke.

Biljke možete da prihranjujete i prirodnim sredstvima, i tako im obezbedite dodatne minerale koji će pospešiti njihov rast i bujnost.

Kora banane, sadržaj vrećica čaja ili ljuske od luka koje ćete kompostirati mogu da poprave kvalitet zemljišta, ali će najbolje rezultate dati pivo razblaženo vodom.

Ostatke piva iz flaše ili limenke sipajte u balon ili flašu, prelijte vodom i dobro promućkajte, pa tim rastvorom zalijte baštenske i balkonske biljke jednom nedeljno. Na 10 mililitara piva optimalno ”ide” litar obične vode.

Pivo ne mora da bude sveže – i ono koje je odstojalo nekoliko dana biće i te kako korisno za cveće, zahvaljujući kompleksu vitamina B i fermentisanim materijama koje sadrži.

Posebno je korisno za muškatle kaliope i viseće petunije koje će, ako im redovno obezbeđujete ovu vrstu prihrane, biti još raskošnije

Odavno je poznato da pivo jača sobne bilojke, a ujedno, daje im sjaj i može da utiče na intenziviranje zelene boje. Dovoljno je da jednom u desetak dana pamučnu krpicu natopite pivom i njome prebrišete listove, prenosi Novi.ba

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar