U trendu

Pravo je vreme da posadite ove 3 biljke – prelepe i dekorativne, a privlače sreću, ljubav i zdravlje

Mnogima su ovo i omiljene biljke, upravo zbog toga, kako kažu verovanja, što privlače pozitivnu energiju, sreću, ljubav, prijateljstvo i zdravlje.

Idealne za baštu, kuću ili stan, a možete i sami da ih posadite, poklonite prijateljima, pa i na taj način prizovete zdravlje i sreću

Lale

Doprinose blagostanju i bogatstvu. Lale su se nekada koristile za razmenu, odnosno plaćanje drugih dobara. Potiču iz Turske, a krajem 16. veka su stigle u Holandiju, koja ih je kultivisala i danas se smatra zemljom lala, pa je stanovnike ove zemlje u 17. veku zahvatila prava lalomanija – svi su želeli da ih sade i neguju. Za lalama je ludovao i francuski kralj sunca Luj XIV.

Bršljan

Ova lekovita biljka pomaže u prevenciji bolesti i poklanja se za ozdravljenje i rehabilitaciju, a najbolje deluje kod problema sa bubrezima i žuči, kašlja i iritacija na koži. Ne pije se u obliku čaja jer je otrovan, ali se zato listovi mogu staviti na kurje oči i nakon 48 sati bezbolno ukloniti.

Legenda kaže da su Tristan i Izolda sahranjeni na suprotnim krajevima crkve, ali su se bršljani, koji su počeli da rastu pored njihovih grobova, ponovno spojili na krovu.

Karanfil

Ova biljka i njen cvet smatraju se simbolom ljubavi, prijateljstva i plodnosti. U literaturi se crveni karanfili često povezuju sa ljubavi, a smatra se da njihova prisutnost podstiče strast, zajedništvo i blagostanje. Poklanja se za veridbe, prenosi 24sedam.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.