Preduzmite ova 4 koraka i kamenac se uopšte neće taložiti u vašem kupatilu, zaboravićete na čišćenje

Kamenac je česta pojava u domaćinstvima, a njegovom taloženju doprinose mnogi faktori.

Za stvaranje kamenca glavni „krivci“ su minerali u vodi, na prvom mestu kalcijum, a potom magnezijum i drugi, ali važan faktor mogu biti razni deterdženti i sapuni.

Kako biste sprečili nakupljanje kamenca, preduzmite sledeće korake.

Koristite omekšivač vode

Omekšivačima vode nazivaju se uređaji koji uklanjaju kalcijum, magnezijum i druge minerale iz vodovoda i to je vrlo efikasan način da se spreči pojava kamenca. Zahvaljujući njemu, voda nije toliko „tvrda“.

Koristite filter za vodu

Drugi način jeste filter, a iako postoje razne vrste, najpopularniji su oni za slavinu, odnosno priključci za česmu koji s lakoćom uklanja nečistoće, opasna organska jedinjenja, bakterije, teške metale, fenole…

Očistite vodovod

Redovno čišćenje vodovoda je jedan od najboljih načina da preventivno delujete na pojavu kamenca, a najbolje bi bilo da to činite što češće možete. U kombinaciji s omekšivačem vode, ovo bi trebalo da vas reši svih briga.

Koristite rastvor sode bikarbode

Soda bikarbona je prirodno jedinjenje koje pomaže da se iz cevi ukloni kalcijum-karbonat, a najbolje deluje u kombinaciji sa sirćetom. Pomešajte jednu kašiku sode bikarbone sa 150 ml sirćeta i sipajte to unutrašnjost cevi, pa pustite da odstoji oko 20 minuta. Zatim pustite toplu vodu da isperete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.