Prelako je: Evo kako se skida staklo sa rerne da bi ste ga detaljno očistili (video)

Možda ste pomislili da uklanjanje stakla zahteva posebno umeće ili upotrebu alata, video-snimak prikazuje da je ova tehnika toliko jednostavna

Ukoliko do sad niste otkrili postoji genijalno rešenje koje olakšava čišćenje rerne i omogućava vam da očistite i one teže dostupne delove između duplih stakala. Dovoljno je samo da uklonite staklo iz okvira vrata.

Možda ste pomislili da uklanjanje stakla zahteva posebno umeće ili upotrebu alata, video-snimak prikazuje da je ova tehnika toliko jednostavna – dovoljno je samo skinuti gornji deo okvira i nežno izvući staklo. Sada možete celo staklo lako da prebacite u sudoperu ili kadu i da ga dobro istrljate npr sodom bikarbonom. Kada završite sa čišćenjem, vratite ga nazad u okvir i dobro ga pričvrstite.

Za čišćenje ostatka rerne najpre sipajte malo sode bikarbone u činiju, pa dodajte vodu, tek toliko da napravite gustu smesu. Zatim pastu koju ste dobili razmažite po unutrašnjosti vaše rerne i pustite da odstoji oko pola sata. Uzmite mokar sunđer i krenite sa ribanjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.