U trendu

Prelepe, ali štetne: Ove 4 biljke NIKAKO ne držite u kući!

Gotovo da nema doma u kom se ne može pronaći bar jedna od ovih sobnih biljaka, a feng šui ih strogo zabranjuje

Postoji veliki broj biljaka u feng šuiju koje se peporučuje za održanje pozitivne energije u domu, ali neke se nikako ne preporučuju jer se veruje da crpe energiju, piše Lovesensa.

Ukoliko se na pravi način ne neguju ili ne stave u dobar ugao, prema feng šui stručnjacima ove biljke mogu doneti lošu energiju, konflikte i nedostatak novca.

1. Monstera

Prema feng šuiju, ovaj cvet je izuzetno nepovoljan za ljude. Uprkos svojoj vizuelnoj privlačnosti, on crpi mnogo pozitivne energije. Nikada ga ne treba držati u spavaćoj sobi, jer će osoba često patiti od nesanice.

2. Bršljan

Biljka koju prema feng šuiju treba držati napolju. Posebno se ne preporučuje imati bršljan u kući ako tražite novu ljubav, a veruje se i da je izuzetno vredan energetski vampir koji ugrožava slobodan tok energije kroz dom.

3. Kaktus

S jedne strane, štite od zračenja kompjuterskih monitora i smatraju se magičnim talismanom protiv toksičnih ljudi, ali ima i svoju lošu stranu. Kaktus plaši ljubav, hladi osećanja, negativno utiče na seksualni život… Posebno se ne peporučuje držati kaktus u spavaćoj sobi.

4. Begonija

Ova biljka se ne drži u kućama u kojima neko živi sam, već samo u domovima u kojima cirkuliše veći broj ljudi. Veruje se da je posebno pogodna za dom koji često prima goste, jer će begonija očistiti i isisati tuđu negativnu energiju. Sa druge strane, ona je cvet koji ima snažno energetsko dejstvo, pa je ne bi trebalo držati u domu ako živite sami.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.