U trendu

Prelila je ljuske oraha ključalom vodom i rešila problem koji muči mnoge!

Orasi su pravo blago, bogati vitaminom B, ali i magnezijumom, kalijumom i fosforom. Mogu se koristiti na mnogo načina u raznim jelima. A, da li ste ikada čuli za stavljanje oraha u toplu vodu?

Možda ste čuli da jezgro oraha samo potopite u toplu vodu. Ovo će olakšati uklanjanje gorke kore. Zdrava je i sadrži mnogo vrednih vitamina i mikroelemenata, ali se mnogi žale na njen ukus i radije je ljušte.

Trik je, međutim, da cele orahe u ljusci prelijete ključalom vodom. Od ljuske oraha možete pripremiti sredstvo za ispiranje kose. Ima efekat potamnjivanja, tako da će biti savršen za smeđu kosu. Takođe možemo dobiti zanimljiv efekat na crvenoj kosi. Pravljenje ove mešavine nije teško, samo ljuske oraha prelijte vrelom vodom i sačekajte da se ohladi.

Ali to nije sve. Znate li šta se dešava kada cele orahe prelijete ključalom vodom? To rešava jedan problem koji muči mnoge. Naime, posle otprilike pola sata možete ih lako razdvojiti nožem. Samo povucite vrh noža na mesto gde se ljuske spajaju na vrhu. Ne treba vam snaga za ovo, orah će se sam otvoriti!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar