U trendu

Premažite ringle ovom namirnicom iz frižidera, rezultat će vas oduševiti!

Mnogi od nas se, na čišćenje kuće, kuhinjskih elemenata i uređaja, maltene psihički pripremaju. Pogotovo zato što ribanje često ume da bude fizički naporno. Pogotovo ukoliko se radi o ribanju, recimo, šporeta.

Srećom, na internetu i društvenim mrežama često možemo da pronađemo savete koji ceo proces umnogome mogu da olakšaju. Ovoga puta, donosimo fenomenalan trik za čišćenje šporeta i to uz pomoć samo jedne namirnice.

Ukoliko ste pomislili na sodu bikarbonu, odmah ćemo vam reći da ste pogrešili. Tačno je da je ona odlična u čišćenju površina, ali ovu namirnicu većina nas obožava da jede. Štaviše, teško da iko može da zamisli picu ili pomfrit bez nje.

Tako je, u pitanju je kečap. Da, ko bi rekao da ova namirnica može da bude odličan saveznik u borbi protiv prljavog šporeta? Ma, koliko vam se činilo suludo, kečap, zapravo, fenomenalno uklanja mrlje sa šporeta i to radi efikasno, kao nijedno drugo sredstvo.

Sve što je potrebno da uradite jeste da upalite rernu i ringle i nanesete kečap. Naravno, sačekate da se malo otopi, oribate površine. Štaviše, ova namirnica će vam pomoći i u ribanju zarđalih slivnika i sudopere. Samo sipajte debeo sloj kečapa preko rđe i ostavite da odstoji 10-ak minuta, a zatim ključalom vodom isperite.

Rezultat će vas oduševiti. Kečap će svu prljavštinu i rđu rastvoriti, pa će se ona vodom jednostavno isprati. Dakle, ukoliko imate kečap u kući, vaša kuhinja će uskoro zasijati punim sjajem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar