U trendu

Primetili ste da usisivač slabo vuče? Obavezno probajte ovaj trik

Ako ste primetili da usisivač slabo vuče, ne brinite, za to postoji rešenje. Ne morate odmah da kupujete novi, jer je rešenje i više nego jednostavno.

Isto tako, nije potrebno da ga nosite u servis jer možete i sami da ga popravite, samo je bitno da pratite korake i usisivač će biti kao nov.

Prvo, otvorite deo usisivača u kojem se nalazi kesa za prašinu. Obratite pažnju na gumu na poklopcu. Ova guma bi, kada se poklopac zatvori, trebalo da ostvari kontakt sa gumom na kesi za prašinu i da hermetički dihtuje.

U ovom slučaju, na gumi su se stvorile naslage prašine koje su na nekim mestima debele i do jednog milimetra.

Zbog toga dve gume ne prianjaju jedna na drugu i motor umesto da vuče vazduh kroz crevo usisivača, vazduh uvlači između ove dve gume, što značajno umanjuje snagu čišćenja.

Slično može da se desi i na gumenom delu kese za prašinu. Vlažnom krpom odstranite tvrde naslage sa gume, pa isto to uradite i na kesi za prašinu.

Nakon toga potrebno je da očistite i filtere koji se posle duže upotrebe usisivača zaprljaju. Izvadite usisni filter iz ležišta, pa isto učinite i sa filterom koji prečišćava vazduh koji izlazi iz usisivača.

Potrebno je da oba filtera dobro istresete, a zatim ih operete vodom i deterdžentom (možete da stavite i nove ako ih imate). Ostavite ih da se dobro osuše, pa ih vratite na mesto.

Kada budete uključili usisivač, videćete da on ponovo radi kao nov – dobro usisava i ne pregrejava se. Ako i dalje ne radi, ili pozovite majstora ili je vreme za kupovinu novog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.