U trendu

Pripazite na ove stvari: Evo kako da skuvate savršenu šoljicu kafu kod kuće

Bilo da pijete kafu na radnom mestu ili  u kafiću, nema ničeg slađeg nego popiti šoljicu omiljenog napitka u svoja četiri zida. Zato je Dejli Mejl razgovarao sa šest stručnjaka i otkrio koji su najbolji načini za pripremusavršene šoljice kafe kod kuće.

Iako će mnogi ujutro zgrabiti džezvu za vodu i napraviti šoljicu kafe što je brže moguće, postupak bi zapravo trebalo biti promišljen, tvrde stručnjaci. Dve najčešće greške kod kuvanja kafe su korišćenje ključale vode i to što ljudi ne prate uputstva za pripremu kafe, prenosi Večernji list.

Voda iz slavine razlikuje se u celoj zemlji, a ako živite u području vode s puno minerala, preporučuje se upotreba filtera za vodu. Bolje je ne upotrebljavati ključalu vodu jer će ona spržiti talog kafe. Najbolje je pričekati jedan minut nakon što kuvalo završi s grejanjem vode.Trebalo bi da vodite računa i o zrnima kafe. Stručnjaci smatraju da je bolje potrošiti više novca na kvalitetnija i ukusnija zrna nego na skupe aparate i pribor za pravljenje kafe. Takođe bi trebalo pronaći savršeni odnos kafe i vode i tu količinu koristiti svaki dan.

Na primer, dobar recept za kafu jeste 70 grama kafe na jedan litar vode. Vodu prelijte preko mlevenih zrna kafe, pomešajte nakon 30 sekundi i nakon četiri minuta možete piti kafu. Važno je i gde držite svoju kafu. Kafa bi uvek trebalo da se čuva u čvrsto zatvorenoj posudi što dalje od frižidera. Vrlo je delikatna namirnica i trebalo bi da nema dodira s kiseonikom, vlagom i mirisom druge hrane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.