U trendu

Pripremite se za zimu: Trikovi za lakše čišćenje snega, nije svejedno kakva je lopata

Ako očekujete da će uskoro početi padati snijeg, ne čekajte da vas zatrpa pa da onda počnete tražiti lopatu. Potražite je već sad i stavite negde na dohvat ruke.

Postoji trik kojim ćete sprečiti da vam se sneg lepi na lopatu. Vrlo je jednostavno – poprskajte lopatu s prednje i zadnje strane jestivim uljem – sneg će samo klizati s nje.

Još nekoliko korisnih savjeta:
Kada pomislite na posipanje puta kako se ne bi zaledio, imajte na umu da se kamena so ne koristi na betonskim površinama jer može pogoršati stanje pukotina ili doprineti mrvljenju površine. Bolji izbor za posipanje betona je kalcijumov hlorid.

Birajte plastičnu lopatu za sneg na ciglama i pločicama jer ih metalne oštrice mogu oštetiti. Takođe, držite lopatu pola centimetra od tla dok čistite sneg kako ne bi oštetili površinu puta ili dvorišta.
Kada čistite sneg, držite lopatu bliže telu – biće vam lakše, a i smanjićete pritisak, a time i rizik od povrede ruku, ramena ili leđa. Takođe, lakše je očistiti sneg zabacivanjem sa strane nego guranjem sve veće hrpe ispred sebe.

Pokušajte napraviti zabavu od čišćenja snega pa „zaposlite“ decu da prave velike lopte od snega i kotrljaju ih dalje od staze po kojoj hodate. Ipak, ovakva metoda uklanjanja sniga moguća je jedino ako je sneg gust, mokar i lepljiv – od suvog i mrvičastog ne možete da napravite kuglu jer se odmah raspadne, a tada pomaže jedino lopata.

I još jedan koristan savet, pre čišćenja dvorišta i prilaza od snega, očistite i svoj automobil kako kasnije ne bi zatrpali snegom ono što ste već očistili, prenosi portal msn.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar