U trendu

Prirodni načini na koje ćete isterati insekte iz kuće

S dolaskom toplijeg vremena i rastom temperature, bude s i mnogi insekti koji vole da ulaze u naše domove i stvaraju nam prave probleme. Ipak, kako piše Bustle, postoji nekoliko jednostavnih i prirodnih načina kako ih se rešiti i oterati ih iz kuće.

Cimet

Nema ničeg goreg nego kada se probudite s kuhinjom punom mrava. Ovi maleni, ali naporni insekti ulaze u naše domove kada je napolju toplo i često je vrlo teško rešiti ih se. Kako biste ih se brzo i efikasno rešili, dovoljan je jedan začin – cimet. Cimet ima odbojna svojstva za mnoge insekte, a ako ga pospite po ivicama kuće, sprečićete njihov ulazak.

Esencijalna ulja

Verovatno znate da lavanda pomaže da zaspimo, a nana da se osećate sveže, ali možda ne znate da ova ulja mogu biti veoma uspešna u borbi protiv insekata. Prskanje esencijalnog ulja lavande ili nane po ormarima, fiokama i ivicama  podova pomoći će vam da odbijate sve insekte.

Alkoholno sirće

Ako želite da sprečite ulazak paukova u vaš dom, pomoći će vam alkoholno sirće. Ono sadrži sirćetnu kiselinu koja je štetna za paukove. Sirće razredite s malo vode i pošpricajte sva mesta kroz koja bi pauci mogli da uđu u vaš dom.

Krastavci

Bubašvabe i mravi ne mogu da podnesu krastavce. Ako želite da sprečite ulazak ovih insekta, sveži krastavac isecite na komade i postavite na mesta gde oni mogu da uđu. Mravi i bubašvabe imaju prirodne instinkte da izbegavaju miris krastavaca, a gorki krastavci deluju najbolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar