U trendu

Privlači bolest, nesreću i bedu: Na ovim mestima u kući nikada ne držite vodu

Verovali ili ne, ali prema Feng Šui učenju, voda je jedan od ključnih elemenata i jako je važno gde je držite u kući.

Iako energija vode može da bude veoma pozitivna i ima pokretačku snagu, ukoliko se ne pridržavate nekoliko osnovnih načela ovog drevnog kineskog učenja, može da bude i veoma negativna.

Ukoliko ne želite da privučete negativne stvari, postoji nekoliko mesta na kojima ne smete da držite vodu u kući.

Kada ste unutra licem okrenuti ka ulaznim vratima (odnosi se i na spoljašnjost i na unutrašnjost kuće) voda ne sme da bude sa desne strane. Navodno, to privlači lošu energiju, kako za porodicu, tako i za vezu. Ovo se naročito odnosi na oženjene muškarce koji će, prema ovim verovanjima, biti skloni preljubi.

U spavaćoj sobi

Voda je, prema Feng Šuiju, uvek Jang, dok je spavaća soba Jin. Ova dva elementa se nikako ne slažu i zato se ne preporučuje držanje vode u spavaćoj sobi. Nisu poželjne čak ni slike sa vodenim motivima, jer se smatra da to šteti zdravlju i bračnim odnosima.

Ispod stepenica

Možda vam se čini da je taj prostor idealan za akvarijum ili vaze sa cvećem, to nikako nije dobra ideja. Naime, dok idete stepenicama, simbolično gazite ove simbole bogatstva i sreće.

Iza leđa

Ono o čemu, takođe, treba da vodite računa jeste da vam akvarijumi ili slike sa motivima vode, nikako ne stoje iza leđa dok sedite ili odmarate. Voda, kada je ovako pozicionirana, donosi neočekivane negativne promene na poslovnom i ličnom planu i zbog toga ovaj element morate da držite pod kontrolom. Ovo se ne odnosi na vazne i slavine.

Ovo verovanje se naročito odnosi na decu, malu ili odraslu, i postavljanje vode ispod stepenica može da im nanese veliku finansijsku štetu.

Ustajala voda

Strogo vodite računa da u kući nemate ustajalu vodu koja truli ili smrdi. Bez obzira na to da li se radi čak i o akvarijumu ili terarijumu, ili čak običnoj čaši sa vodom na koju ste zaboravili, pa danima stoji na ormanu ili noćnom stočiću – privlači lošu energiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.