U trendu

Privlači nevolju, bolest i preljubu: Na ovih 5 mesta u kući nemojte držati vodu

U kući je dobro imati vodu u nekoj posudi ili nešto što je simbolizuje, kao na primer slika na kojoj se vidi jezero. Nedostatak njene energije ispoljava se na više načina – kao nedostatak novca, problemi s poslom i druge poteškoće u životu. Ali ako je njena energija previše intenzivna, tada ljudi postaju neodlučni, što opet nije dobro. Važno je imati balans, jer je voda jedan od najmoćnijih elemenata – blagotvorno deluje u malim količinama i pogubno u prevelikim.

Kao prvo, sva voda koju držite u domu mora biti bistra i sveža, a idealno je ako teče i žubori. To može biti akvarijum, fontana, jezerce ili vaza sa cvećem.

Lokacija na kojoj se nalazi u domu takođe je izuzetno bitna, a na sledećim mestima vodu nikako ne treba da držite.

1. Sa desne strane ulaznih vrata

Znači, kada ste unutra, licem okrenuti ka ulaznim vratima, voda ne sme da vam stoji sa desne strane, jer to priziva lošu energiju u vašu porodicu i ljubavnu vezu. Na primer, ako u kući postoji oženjen muškarac, ova loša energija mogla bi da ga odvede u preljubu. Idealno bi bilo da imate malu fontanu s leve strane ulaznih vrata, nekoliko metara od njih, kako bi uvek tekla prema domu, a ne od njega, jer je to dobro za prizivanje pozitivne energije.

2. Voda u spavaćoj sobi

Prema feng šui verovanju, voda je uvek jang, a spavaća soba treba više da bude jin. To je razlog zašto u toj prostoriji nije preporučljivo da je držimo – šteti zdravlju i bračnim odnosima. Čak ni slika s motivima vode nije poželjna u spavaćoj sobi.

3. Iza leđa

Takođe, pripazite da vam voda ili slike sa vodom ne stoje iza leđa tamo gde boravite tokom dana, na primer, iznad kauča ili mesta na kojem sedite i nešto radite. To se ne odnosi na slavine i vaze.

4. Ispod stepeništa

Ovo je još jedna lokacija u domu gde ne treba držati vodu, jer tako simbolički gazite po blagostanju i bogatstvu i na taj način omalovažavate te važne stavke u životu i odbijate ih od sebe.

5. Ustajala voda donosi lošu energiju

Pripazite da u kući nemate vodu koja je ustajala, zamutila se ili neprijatno miriše. Redovno menjajte vodu u vazi sa cvećem, u akvarijumu, terarijumu, ali pripazite i da vam negde ne stoji zaboravljena čaša vode, prenosi Atma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar