U trendu

Procveta li vam ova biljka znajte da ste posebna i dobra osoba, a kuća vam je puna sreće i blagostanja

Biljka kojoj treba zaista mnogo pažnje da bi dala nagradu u vidu prelepog cveta jeste kaktus! Tako posebni, tako veličanstveni, a škrti i zahtevni – na cvatu.

Ako vam u domu procveta ova biljka, znajte da ste veoma posebna i dobra osoba, a vaša kuća je puna pozitivne energije, sreće i blagostanja.

Kao kućno bilje, neguju se manje sorte kaktusa, a postoje oni koji uprkos svim pokušajima ne mogu da napuste pojedina mesta; samo tamo uspevaju, a na drugim mestima venu.

Zanimljivo je da brojne vrste kaktusa cvetaju samo jednom godišnje. Ako uopšte i cvetaju. Zbog toga cvet kaktusa treba smatrati nagradom. Cvetom će vas kaktus nagraditi tek kada mu pružite bezgraničnu ljubav. A baš zbog toga što izdržava i najsurovije uslove, kaktus se smatra simbolom majčinske ljubavi i prinove u domu, pišu mediji.

Kaktusi cvetaju onda kada su zadovoljni, a priznaćete nije uvek lako ispod trnja i surove maske doći do veličanstvene suštine. Kao i sa nekim ljudima. Ispod oklopa i maski surovosti često se kriju nevina bića sa iskonskom ljubavlju spremnom da sve podele sa onima koji imaju ključ.

Kaktusi pripadaju familiji Cactaceae. Ova familija je veoma rasprostranjena, a na svetu postoji čak oko 130 vrsta i čak 1.750 poznatih vrsta kaktusa.

Ime kaktus potiče od grčke reči i znači “izdržljivost”. Žive u sušnom okruženju, a pronađeni su prvi put u pustinji Atakama u Čileu.

Danas se gaje kao neuništive kućne biljke, a kada procvetaju, to su najljepši ukrasi svakog doma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar