Profesionalna čistačica otkrila kako sprečava zamagljivanje prozora: Trik s kojim ste mirni nekoliko nedelja

Brisanje prozora skoro nikome nije jedan od omiljenijih kućnih poslova. Zastakljene površine su podložne nakupljanju prašine, na njima često ostaju otisci prstiju i ostaci osušenih kapljica vode, koji se često zamagljuju. Posebno može biti iritantno kada se potrudite da ih operete i obrišete, a zatim shvatite da su vidljivi tragovi krpe na staklu. Ista je priča i sa ogledalima, posebno onima u kupatilima. Međutim, jedna jutjuberka je pronašla dobar trik da spreči zamagljivanje prozora i ogledala u svom domu.

Rejčel Jatuzis je profesionalna čistačica u Nešvilu, glavnom gradu američke države Tenesi, i često deli svoje savete na društvenim mrežama. Jedna od njih je i ona za prozore, prenosi Jedna istina. U stvari, Rejčel nanosi kremu za brijanje na prozore svog kupatila.

„Malo je neuredno, ali dobro miriše“, kaže Rejčel na snimku dok rukom trlja penu po staklenoj površini, a zatim je briše krpom. Ona je savetovala da krpa mora biti čista i suva, nikako mokra.

Na taj način, tvrdi, sprečava se njeno zamagljivanje na određeno vreme. Svakih nekoliko nedelja, kaže ona, postupak bi trebalo ponoviti za zadovoljavajuće rezultate, prenosi Jutarnji.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.