U trendu

Profesionalna čistačica savetuje: ‘Uz ovaj trik rernu ćete očisti za samo 10 minuta’

Mnogim ljudima nije najdraža stvar na svetu čišćenje rerne. Iz tog razloga, jedna profesionalna čistačica smislila je pametan i isplativ način da se rešite zagorelih mrlja i to za samo deset minuta, prenosi The Sun.

– Crne mrlje najbolje se rešavaju toplotom i strugačem za rernu – objasnila je Lusi, koja redovno na svom Tik Tok profilu @cleaningwithlucy.x i Fejsbuk profilu objavljuje razne savete i trikove za čišćenje.

@cleaningwithlucy.x

Trying the viral hack on my FILTHY oven #ovenclean #ovencleaning #viralhack #viral #cleantok #tryingnewthings #howto #cleaning #asmr #cleaningasmr

♬ We Don’t Talk About Bruno – Carolina Gaitán – La Gaita & Mauro Castillo & Adassa & Rhenzy Feliz & Diane Guerrero & Stephanie Beatriz & Encanto – Cast

Prema njenom savetu, potrebno je uključiti rernu na najveću temperaturu 10 minuta, isključiti i pomoću strugača skinuti zagorele mrlje i zatim ponavljati postupak dok ne bude čista. Da bi rerna bila blistavo čista, moraćete isprobati ‘dvosmerni’ pristup, odnosno moraćete da koristite metodu toplote da biste se rešili zagorelih ostataka, i proizvod za uklanjanje masnoće. Ona preporučuje mešavinu sode bikarbone, deterdženta za pranje sudova i vode.

Što se tiče čišćenja rešetki pećnice, Lusi je otkrila jednako jednostavan i brz način da izgledaju poput novih.

– Zaista je samo potrebno ostaviti ih napolju u plehu preko noći i obrišete ujutro bez ribanja – napisao je oduševljeno na Fejsbuku jedan njen pratilac.

– Ne morate potrošiti ništa novaca, a odlično deluje! – komentirao je drugi pratitelj.

Treći je dodao da trik deluje i da mast stvarno padne s rešetki sama od sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar