U trendu

Profesionalni baštovani otkrili tajnu: Ovo je idealno doba dana za košenje trave

Košenje trave je potrebno svakom travnjaku da bi imao lepu zelenu boju i da bi se pravilno održavao.  Za postizanje maksimalnih rezultata najvažnije je odabrati pravo vreme za njegovo košenje. U suprotnom, velike su šanse da ćete, uprkos izuzetnom trudu, biti razočarani rezultatom.

S obizorm da leto već uveliko traje, travnjak je potrebno kositi dva puta nedeljno. Ovaj savet baštovana ne važi samo za periode suše, kada se preporučuje košenje samo jednom nedeljno.

Stručnjaci ugledne britanske kompanije Gardening Know How istakli su sledeće:

“Košnenje u pravo doba dana jedan je od najvažnijih aspekata zdravog održavanja travnjaka. Najbolje vreme za košenje travnjaka je sredina jutra između 8 i 10 sati, kada se rosa na travi osuši. Ako pada kiša ili je trava još mokra, nemojte kositi.”

Objasnili su da košenje u ranim jutarnjim satima može oštetiti travu, a u ranim popodnevnim satima treba izbegavati košenje zbog visokih temperatura.

Pored jutarnjeg perioda, sledeće najbolje vreme za košenje trave je kasno popodne od 16 do 18 časova, kada temperature počinju da opadaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar