Provereno deluje: Pospite ovo oko kuće i rešićete se velike muke tokom leta

Sunčane dane mogu da pokvare razni insekti koji ulaze u kuću ili vam dosađuju dok sedite u dvorištu.

Muve, mravi i komarci su prave napasti koji mogu da okupiraju kuću čim otvorite prozor, a u dvorištu ih uvek ima, pa ne možete u miru da popijete ni kafu. Ove dosadne insekte možete da oterate pomoću namirnice iz kuhinje.

Napravite sprej sa sirćetom

Pomešajte jednake količine vode i sirćeta. Uzmite bocu sa raspršivačem i do pola je napunite vodom, a ostalu polovinu dopunite alkoholnim (belim) sirćetom. Promućkajte i poprskajte oko kuće, ako živite u dvorištu ili na terasi pored vrata, ako živite u stanu. Takođe, poprskajte ovo sredstvo na prozorske daske sa unutrašnje strane, kao i pored vrata.

Kako deluje?

Sirće je efikasan način da sve insekte, poput muva, mrava i komaraca zadržite dalje od vašeg doma, a da ne koristite otrovne hemikalije koje mogu da štete vama, deci i kućnim ljubimcima. Ovi insekti ne podnose miris sirćeta, pa će bežati od vaše kuće, a vi nećete osećati taj miris jer će on ispariti taman toliko da ga ljudski nos ne registruje, a da smeta insektima.

Zaštitite i sebe

Na isti način možete da upotrebite ovaj rastvor i da zaštitite sebe od ujeda komaraca kada sedite napolju ili idete u prirodu. Naprskajte ga po izloženoj koži ili odeći. Ponovite svakih nekoliko sati kako biste održali efikasnost. Radi lepšeg mirisa, za ovu namenu, možete da dodate u rastvor sirćeta i vode nekoliko kapi esencijalnog ulja po želji. Ako stavite lavandu,. Pojačaćete delovanje protiv komaraca koji je ne podnose.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.