U trendu

PROVERILI SMO: Ovi internet trikovi u kuhinji NE RADE

Svi volimo da koristimo prečice, pogotovo one u kuhinji. Uostalom, ko ne želi da uštedi vreme koje inače trošimo na kuvanje i pripremu obroka? Zahvaljujući njihovoj popularnosti, kuhinjske prečice i trikove možete da pronađete gotovo na svakom mestu, pa je ponekad teško proceniti koji su zaista vredni isprobavanja. Predstvaljamo vam popularne kuhinjske trikove koji vam zapravo neće puno pomoći:

Sazrevanje avokada u rerni

Traženje savršeno zrelog avokada možete da bude poput traženja igle u plastu sena. Šta onda učiniti ako baš sada želite da pripremite tost s avokadom? Jedan od predloga je uključivanje rerne na 200°C i pečenje avokada, no iako će avokado zaista omekšati, njegov ukus značajno će se promeniti! Umesto toga, stavite avokado u kesu s drugim zrelim voćem (na primer jabukama i bananama). Zrelo voće ispušta etilen koji stimuliše brže sazrevanje.

Seckanje luka bez suza

Ako potoci suza teku niz vaše obraze svaki put kada sečete luk, verovatno ćete pokušati apsolutno sve kako biste to sprečili. Postoje razni saveti, poput seckanja luka uz puštenu vodu ili zapaljene sveće, pa čak i žvakanje žvake tokom seckanja, ali oni zapravo uopšte ne deluju. Jedna obećavajuća metoda je potapanje luka u vodu pre sečenja – iako će ukus luka biti nešto blaži, biće i manje suza jer će se smanjiti količina hemikalija koje se iz luka ispuštaju tokom sečenja, a koje izazivaju plakanje.

Stavljanje soli u vodu kako bi brže proključala

Kažu da će šerpi s vodom u koju gledate trebati večnost da proključa, ali ovaj trik neće puno da ubrza stvari. Prema nekim izvorima, posoljenoj vodi zapravo će trebati više vremena da proključa! Najbolji način da ubrzate vreme potrebno vodi da proključa je jednostavno smanjivanje volumena vode, korišćenje veće šerpe, mlake vode i poklopca. Ipak, najvažniji trik od svega je – strpljenje

Otvaranje kokosa bušilicom

Iako u prodavnicama možemo da pronađemo sve više proizvoda od kokosa, ništa ne može da zameni onaj pravi. No, otvaranje kokosa vrlo brzo može da se pretvori u pravi problem. Za isprobavanje najčešćeg saveta potrebni su vam čekić, odvijač i nekoliko preciznih udaraca, no ova metoda nije jednostavna kako se čini. Umesto toga, možete da koristite tupu stranu noža ili veliki kamen. Ako vam tečnost nije važna, kokos jednostavno možete da bacite na pod!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar